Odpoledne před Štědrým večerem

Odpoledne před Štědrým večerem

Anotace: ona je to vlastně báseň v próze, je ale netypicky psaná do významových slok

*

severák vlezlý jak smutek

očima rozmazal obraz

šedivé město

(mrholí)

 

krok co krok ulicí

s uřvanými výklady

poloslepá světla

(končí hned u skel)

 

kluk mně po ramena

nemáte zápalky

nemám a nelžu

(v kapse zapalovač)

 

dotek evokuje plamen

a ten zas chuť na kafe

(divná associace)

obracím

 

potkávám  Petru

(holka jak vymyšlená)

v plášti dnes ale spíš

hastroš

 

představa vyvolá úsměv

a ten zas protějšek

(kdybys věděla nač myslím)

to už se chechtám

 

a tak se míjíme

(s pozdravem mezi smíchy)

ke kafi už jen šest schodů

blbý den s prima koncem


Autor aravara, 08.03.2016
Přečteno 322x
Tipy 5
Poslední tipující: Malá mořská víla, enigman, bogen, Amonasr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je skvělé vidět dobré konce ... všeho :-) ST

28.03.2016 00:16:32 | Malá mořská víla

Blbých konců je v životě dost, chce to změnu :-D

29.03.2016 20:32:28 | aravara

souhlas na 100 % ;-)

30.03.2016 22:56:42 | Malá mořská víla

...hezká pouliční...;-)

08.03.2016 20:19:22 | bogen

jj - taková maloměstská, ale stát by se to mohlo i v Práglu, nebo Hantecku

08.03.2016 23:51:36 | aravara

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí