PAŘÍŽ

PAŘÍŽ

Anotace: O jednom dni v Paříži, je to psané dost volně no...tak snad se bude líbit :-)

Paris

PAŘÍŽ

 

Kráčíme

Champs-Élysées

Doleva doprava

Nevnímám ten šum

Tiché výkřiky odevzdaných tonů

Jako hra světel

A vůní

Trochu stranou

Od toho všeho

 

Slunce září

Pohrává si v letním vánku

Seina šumí a skví se

Jako křišťál

Nekonečného jasu hvězd

 

Uličky úzké

Živé ploty

Vůně ranní kávy

Pekárny a šum listoví

Kamenné schůdky

Těsto křupavé

Výlohy malované

Zázrak času uzamčen

V malebném,Art Nouveau

art nouveau

 Jemný dotyk

Letmý vzdech

Jako závan vánku

Když v trávě uleháš

Na Champ-de-Mars

 

Jako pohár co už přetek

Víno rozkoše i bázně

Až mám strach

 

Že tohle skončí...

 

Už se stmívá

Ještě pozdravit

Jeana Paula

Tak to přeci bývá?

Pocestné loučení s racky zástupu

Němým pohledem

Zasviští v padajícím soumraku

S bezstarostným nadhledem

 

Na balkoně v záři ohnivé

Slunce vzpíná agonické paprsky

V touze milostivé

Poslední ohlédnutí

Gramofon už doznívá

Vrabčák právě dozpíval

Láhev vína

Sklenice nehybně tu vzhlíží

Od dřevěného stolu

Stále blízko

Jsou pospolu

Polibek co voní vínem

 

"Je t'aime mon amour"

Zazní do zářícího šera

Světla zhasla

Zachumlaní

Jako pohlazení šepotu, holubího pera

 

Tak "bonne nuit!"

I ona se už klíží

Sklání, usíná

Jako my...

K novému dni a ránu

Vzhlíží

Ona, jemná, hebká

Paris


Paris

 

Autor Miron25, 02.02.2017
Přečteno 680x
Tipy 5
Poslední tipující: PetrPetr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí