Bezmocnost

Bezmocnost

Anotace: Bezmocnost Připadám si Jako sedmikráska Uvězněná uprostřed Mohutné skleněné koule Kolem mne v...

Bezmocnost

Připadám si
Jako sedmikráska
Uvězněná uprostřed
Mohutné skleněné koule
Kolem mne v prostoru
Tisíce vzduchových bublinek
Vytvářejících dojem lehkosti
Spojených zřídka
Tyrkysově modrými žilkami
Jež jsou skoro jedinými
Mými společníky
Kus nade mnou
Trčí v křišťálovém vězení
Brčálový pavouček
Upletený jemnými ručkami
Z chomáčků skotské vlny
Vidím a miluji
To jsou všechny mé možnosti
Mé schopnosti
Jsou daleko větší
Ale něco projevit
Mi nedovoluje
Skleněná masa
Jež mne hradí
Občas se dotekem setkávám
S dívkou
Která mě bere spolu s koulí do rukou
A usměvavýma očima
Hladí mou zakletou podobu
Vlasy spletené v copánky
Hezká osamocená
Vidím a miluji
Avšak projevit se
Mi nedovoluje
Skleněná masa
Jež mne hradí
Však jednoho dne
Koule padá z unavených rukou
Jiskřením tříštěného skla
Dostávám se na svobodu
Madlenka dvěma prsty
Zvedá mne z kamenné podlahy
Zavoněla jsem
I když jsem skleněná
Stala jsem se ozdobou
Sněhobílých šatů
Dotýkám se a miluji!
1983

Autor Beďa, 02.05.2017
Přečteno 316x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Husárková, dívka s velrybou, Malá mořská víla, Philogyny1
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak proto, jsou ženy slabší...:-)

06.05.2017 23:23:26 | Malá mořská víla

pochopila jsi to velmi dobře

09.05.2017 05:24:32 | Beďa

jo, láska je věčná čarodějka...

02.05.2017 23:27:47 | Philogyny1

díky

05.05.2017 21:12:58 | Beďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí