Holubí andante

Holubí andante

Anotace: Báseň o lásce holubech, dálkách, hudbě

Sbírka: Ikarova křídla

Černý mrak mi slzy do očí vehnal
přesto se toužím stát sivým holubem,
jež létá vysoko v nebeské dálavě

Naposledy jsem sám sobě žehnal
lásko dobře víš, co mám za lubem
poslat ti zprávy holubí poštou na Jávě

když po ulici jdeš sama bez doprovodu
jak dokázal tě popsat sám Dante ?
pod ten mrak veliký, jdeš pro vodu
tvé kroky střídají tempo jak andante

Ptáci se perou o kus drobku,
jenž upadl z měkké skývy tvých rukou
kolik slov napsáno je na studeném náhrobku ?
tolik činů bude našeho světa zásluhou

Však zvednul jsem nohy jako kotvy
abych dálavou šel kde končí světa kraj
kde obzor líbá zem kdo ví ?
holubí andante mi na píšťalu hraj
Autor Petr27, 02.11.2017
Přečteno 574x
Tipy 2
Poslední tipující: Pétík, Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí, moc se mi líbí!!! Všechno vidím před sebou. Krásné:):):)

03.11.2017 07:28:09 | Anděl

Díky moc :)

03.11.2017 23:44:51 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí