Korunka babího léta

Korunka babího léta

Anotace: Pritomne meditace nad lístečky myšlenek ve vánku babího léta u novoveskeho moře.

 

Nebe plavci přistáli na zem,

  na kterou se vždy rádi vracejí,

poučeni skrze nesmrtelné prožitky

    ve smrtelnem umění lidského života.

 

I takový jeden život se stane nesmrtelný,

   pokud jej obejme míza a víra jednoho učení,

   mystického umění jednoty všeho,

vítězství vánku svobody nad dualitou mysli.

 

Hlad tišší komurky myšlenek ve slunci,

   z hrubozrnych se stávají jemnozrne,

   ty dal poloprusvitni až zprusvitni,

jako lístečky na stromech opadnou.

 

Podekujeme jim a odpustime, 

   klidně je opustíme, tak jako lístečky,

opouštějí větvičky, tak myšlenky,

    opouštějí naší mysl.

 

      Mysl je prázdná a na hladině opsala kruh,

    vše je klidné a všem sídlí tichý bůh,

   vše je klidné, láska je dialog srdce a vesmíru,

dech sídlí ve větvích a my sníme o míru.

 

Dech sídlí ve větvích a my sníme o míru,

      dech sídlí ve větvích a my milujeme víru.

 

 

Autor Happyyz, 13.10.2018
Přečteno 247x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí