Poeta / Múza

Poeta / Múza

Anotace: Konec? Tak pokud je to hezké...

Sbírka: Sonety osamělce

Jsem tvůj poeta, ty má múza,

skládám pro tebe tóny, taneční kreace,

inspiruješ mne v krásu, div až hrůza,

nikdo jiný nezaplatil by si tyto seance…

 

Spolu smolíme testy, skládáme víza,

já učím tebe, ty mne dáváš víru,

potíme krev, stéká z nás míza,

já klid dodám tvojí duši, ty mne v mysli zavřeš díru…

 

Vidím zář v hnědi tvých očí,

spatřuješ schopnosti, něž mlčí,

s tebou, s tebou hlučí…

 

Vidíš neviditelné, zrakem tvým zřejmé,

spatřuji krásu v tichosti jemné,

spolu, spolu pějme…

Autor TJD, 15.10.2018
Přečteno 498x
Tipy 5
Poslední tipující: jenommarie, knihomolka, ARTeFakty X. Múzy, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí