O anděli a vojákovi

O anděli a vojákovi

Anotace: Sami si odpovězte, je-li o lásce...

Sbírka: Sonety osamělce

Na rubu dvaatřicet bílých oří,

zalitých v rudé hojící lávě,

v pozoru u dvou hlubokých moří,

zvěstujíc mír srdci právě…

 

Temné myšlenky tam v moři moří,

krev! Pot! Na bitevní vřavě,

v nitru vojákově se anděl tvoří,

tu voják jest anděl a anděl voják právě…

 

Pověst ne o válce či jiném boji,

sám pověz byla-li o lásce,

neb čas vojákovy rány zhojí…

 

Voják a anděl v knihách bývají svoji,

ty příběhy musí být o lásce,

neb andělův svět na vojákovi stojí…

Autor TJD, 06.11.2018
Přečteno 548x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, jenommarie, Blondý, Kikulinka, Marcella, Frr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Celý život je o lásce

20.11.2018 19:22:56 | Kikulinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí