Otázek víc než sonetu

Otázek víc než sonetu

Anotace: ...

Sbírka: Sonety osamělce

Učil jsem anděla znova se smát,

po nocích ve strachu bezesných,

učil jsem anděla znova si hrát,

a spát, spát spánky líbezných…

 

Štěstí z okna se vykrádá ven hrát,

roztírá po zdech svit hvězd nebeských,

srdce, osudem z kamene, nechává spát,

vchází poutník do krajin slunečných…

 

Kam anděl z řádků vytratil se, ty se ptáš?

Komu to ledové, srdce kamenné patřilo?

Kolikero odpovědí, doslechlo se kolikero uší?

 

Proč sám, ty svého anděla se nezeptáš?

Hledáš konce paprsků slunce, něž svítilo,

cožpak se tohle na anděla sluší…

Autor TJD, 07.11.2018
Přečteno 417x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Frr, Aura, AngelLia31, lonelyJ0HN
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí