Modrooká dívka

Modrooká dívka

Blankyt slétl do tvých oči
Jako by jej vítr shodil
Jsi země co se otočí
Když jsem za tebou chodil

Jsem měsíc a plno hvězd
a ty jediná z nich
Jež padá do zimních měst
Jako o Vánocích první sníh

Kdo hvězdu do rukou chytí
Nespálí ho v dlani
Pozná podstatu lidského bytí
Když od dívky přijmu pozvání

Nebe se ti vyjasní pod víčky
slunko mráčky vytvoří z pih
v očích žhnou malé ohníčky
a tvá pleť jsou stránky knih
Autor Petr27, 12.09.2019
Přečteno 376x
Tipy 7
Poslední tipující: Frr, Iva Husárková, Kapka, Amiradi
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

křehounce křehké...:-D ST*

13.09.2019 13:20:27 | Frr

díky :)

13.09.2019 20:24:40 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí