Ptáš se

Ptáš se

Slunce zapadající za panelák

za hodinu projede poslední vlak

zažloutlé stěny v rozích

a špinavé nádobí ještě z rána

já bledá a hladová

od jaké doby jsem taková?

 

Ptáš se.

Jaké je milování bez lásky?

Jako spánek bez probuzení.

Jako opilost bez střízlivění.

Jako káva bez cukru.

Snové

rvoucí

a hořké.

Je to stigma.

 

Ptáš se.

A jaké je milování z lásky?

Nevím...

snad jednou Ti to povím.

Autor Anety poetry, 22.02.2022
Přečteno 318x
Tipy 15
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, šerý, Fialový metal, Kan, Marten, blues, Psavec, Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...láska je hra na slepou bábu...;-)..kdo najde?...a kdo hledá?...

22.02.2022 13:37:59 | Marten

Krásná báseň...neptám se,protože vím.

22.02.2022 12:13:03 | blues

ať brzy!;) ...báseň výborná*

22.02.2022 10:15:40 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí