Za úplňku

Za úplňku

Anotace: Únorový úplňku

Sbírka: Zimní zahrada

Vyšel úplněk nahý,
jenž hvězdy svádí
ač měl hodně snahy
jedna po druhé zradí

Obloha stříbrem poseta
hvězdy, jak perly bez nití
rozsypané visí do léta,
kdy už nemají sílu k žití

Od lesa lucerna vzplála
a stříbrným ohněm zahoří
však dívka se v noci bála
než se kruh úplňku vynoří
Autor Petr27, 07.02.2023
Přečteno 223x
Tipy 5
Poslední tipující: DuvtipnyCmelak, mkinka, Stanislav32, Sonador
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...
souhvězdí panny ztratilo vnady
její líci stříbro pih, teď vadí.

07.02.2023 23:21:31 | šerý

Krásné :)

08.02.2023 18:58:50 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí