Noc je příliš krutá

Noc je příliš krutá

Stopy zahladil vítr.

Ani už nesnaží se bláto.

Pro kroky, co se zapomenou,

čas nemůže stát.

 

Kým před bouří jsem byl…

schránkou na duši s lesklým pláštěm,

den skutky se rozmělnil,

jako jediný

nakonec mi zbyl.

 

Po dlaních stékají slzy

a vážně netečou z podlitin pod víčky,

bolavé srdce

a noc je příliš krutá,

aby z večera vrátila více.

 

Chvíle tesá se do kamene zapomnění

a křičí tou bolestí…

Pergamen z krve odpuštění.

A tma na konci řádku,

na nebi jen klempířům,

co třpytí se svou přirozeností,

šichta teprve začíná…

Autor Caliéry, 10.04.2023
Přečteno 200x
Tipy 13
Poslední tipující: Frr, šerý, Sonador, Fialový metal, Lexi, paradoxy, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Závěr plný nových počátků, moc hezké.

10.04.2023 17:51:42 | paradoxy

Povedené v emoční spirále vibrací.

10.04.2023 16:51:16 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí