Máj v ulicích

Máj v ulicích

Anotace: První máj básní čas :)

Sbírka: Zimní zahrada

Máj v ulicích vzduch skrápí
jen magnólie květy nešetří
ač u cesty se její koruna trápí
padl soumrak a luna tasí drápy
a obloha se kolkolem sešeří

Když pyšná luna odhrnuje čelo
horská říčka jiskří v modrém jasu
Jsi půvabná, jak bledé labutí tělo,
jejíž opelichané peří na vodě tlelo
tak dlouho, než odpluly mraky času

Sotva jarní vánek proklál chladný kraj
slunce zahřívá po zimě ztuhlé hnáty
a růžové tváře sakur vyhlíží první máj
jak chudý tulák, jenž pískal na šalmaj
zatímco nad hlavou mu visí ojíněné dráty
Autor Petr27, 01.05.2023
Přečteno 136x
Tipy 3
Poslední tipující: Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí