Kaštanové oči

Kaštanové oči

Anotace: romantická báseň

Štěpánka nejedno mužné srdce mate,
když horké kaštany v očích pukají
lásko chci hladit tvé vlasy zlaté
když mi pohledem koutky cukají

Příliš krátce Tě znám Štěpi
však přesto siluetu tvou zřím,
jen z půvabu tváře jsem slepý
a hned stala ses pro mne vším

V kaštanové áleji, jež se klene
pod klenbou tvých dlouhých řas
málokdo si na tvé oči vzpomene,
ač skrývají plno medových krás

Ve tvých očích kaštany zrají
však s podzimem žádný nespadne
ať v prosinci nebo slunném máji
květ naší lásky nikdy nezvadne
Autor Petr27, 20.07.2023
Přečteno 117x
Tipy 9
Poslední tipující: Psavec, Tvbm, Fialový metal, mkinka, šerý, Kan
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké vyznání. Obdivuji muže,kteří umí romantickou tvorbu. To bohužel nedokážu, už mám věk romantických lásek v trapu.

24.07.2023 19:19:25 | Admirál

děkuji za uznání :) co se lásky týče nikdy není pozdě :)

24.07.2023 19:20:48 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí