Odvrácená strana měsíce

Odvrácená strana měsíce

Anotace: Romantická báseň inspirovaná V.Hrabětem

Podívej se na mne
vždyť jsi jako
odvrácená strana měsíce
když ti nevidím do tváře
a do močálů modrých očí
léto je vždy tak krátké
jako ta sukně džínová
kterou skoro nenosíš
leda na vycházku k řece
nebo při návštěvě nevěstince

Vždy v listopadovém šeru
březový háj lemující silnici
končí u bílých bran mlhy
z nichž vychází chlad a splín
ve starém obnošeném plášti
jež byl plný záplat a děr
zatímco tebe hřeje nový zimník ode mě pamatuješ?

Koupil jsem ho
od vietnamské trhovkyně
loni o Vánocích
během kterých měsíc bledne
jak tvář klauna
a ty ses bála
že se nedožije rána
jako abstinent po dlouhém flámu
s pořádnou kocovinou
Autor Petr27, 12.11.2023
Přečteno 124x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, Anfádis, Marťas9, Houslistka, IronDodo, Iva Husárková, Psavec, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrý.

19.11.2023 11:46:23 | mkinka

Děkuji :)

19.11.2023 12:34:21 | Petr27

Rádo se stalo.

26.03.2024 05:58:57 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí