Půvabné ráno

Půvabné ráno

Růžové nebe čaroskvoucí,
zářivě plálo nad řekou,
laskalo obzor dechberoucí,
sálalo vášni hlubokou.

Hedvábná clona mráčků jemných,
sametem modrým rozpytá,
hladila vršky štítu sněžných,
mlhavě zcela stříbřitá.

Lahodný souzvuk lístků lesních,
ševelil něžným sonetem,
výsostný rozpuk hořců bělných,
provoněl stráně rozkvětem.

Na louce velké u habřiny,
páslo se stádo jelení,
pod mraky rostly kapradiny,
v jezerním horském rameni.
Autor Romantik, 17.01.2024
Přečteno 128x
Tipy 20
Poslední tipující: Anfádis, Fialový metal, Rafinka, Marťas9, Žluťák, o3_gambit, zde.neck, Luko tulák, IronDodo, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí