Tvůj smích náhle dozněl ulicí

Tvůj smích náhle dozněl ulicí

 

 

Tak dělej, už půjdem...
Stojíš před výlohou
zrovna začíná sněžit 
a ty se směješ
Sakra proč?
Jdu k tobě...
Vyhýbám se lidem
pod šedivou oblohou
je jich stále víc a víc
Takovej divnej den
nad městem poletuje sníh
a ty tam pořád stojíš 
a směješ se jen...
 
 
Připadá mi
že na město padl splín
šedivé postavy 
tiše mě míjejí
bez jakéhokoliv výrazu v tváři
Právě rožly se lampy
a vše v jejich mihotavé záři
vrhá tak tajemný stín
Děsí mě to...
Slyšíš!
A taky ten tvůj smích...
 
 
Ve výloze nic není
ani sklo!
Je to divný...
Jen jedno jediné obrovské zrcadlo
Ale nejsme v něm vidět
nedává to smysl
Bez dechu pozoruji
to prazvláštní divadlo
Jakési postavy...
spíše jen obrysy
jako by se snažili
dostat se ven 
děsí mě to
a ty se stále směješ jen...
 
Hledáš svůj odraz v zrcadle
mám dojem... 
směješ se a
natahuješ k němu ruku
otočím se a zvedám hlavu  
snažím se zachytit něčí oči
alespoň jeden pohled z davu
nic...
nikdo to nevidí?
proč mlčíš?
 
Tvůj smích náhle dozněl ulicí
když jsem se otočil
hledám tě...
ale kde jsi ty?
Pryč!
 
Spatřím tě v zrcadle
teda aspoň myslím,že jseš to ty 
Natahuješ ke mně ruku
ukazuješ mi dotkni se...
Nastavuješ dlaň
a do toho ten sníh
a šedé stíny okolo
děsí mě to
počkej...
dotknu se tě...
teď...

 

Autor Timy1123, 20.01.2020
Přečteno 406x
Tipy 5
Poslední tipující: Kapka, jenommarie, Mirius, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Trochu mi to stylově připomíná Vrchlického překlad E.A.Poa a to mě líbí se moc

21.01.2020 07:09:10 | petrzal

při správnem úhlu pohledu do zrcadla-zahlédneš odraz zrcadlícího se v jehozrcadlení až do nekonečna...:-D*

20.01.2020 22:15:35 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí