První myši

První myši

Anotace: .

.


na planetě Následek
příslušníkům nejnižší kasty
činí obrovské potěšení
tahat těžké předměty
obdělávat nedozírné lány technobavlny
přikládat do reaktorů
udřít se k smrti

něžné dotyky
když proletáři (dělníky)
před novým pracovním týdnem
holí svému soudruhu strojkem hlavu

protivné kňourání démonů za zdí
plačtivá obvinění
uražená zdůvodnění

v komůrkách zoufalství
v úlové ubytovně Nicota
zmařené životy propletené
jak šedočerná rubikova kostka

živočišně nalepeni na sebe
kunda na kundě
řiť na řiti

ve vedlejší kóji
dva chvějící se nazí muži drží se v posteli za ptáky
zuřivě si vyprávějíc o svých křivdách

nevědoucí
vzteky řvoucí
ze sebe
hluchým prostorem
zase jen do sebe


"Pojďme už pryč, malý princi. Je to tu silně toxické. Chtěl jsem Vám jen ukázat, co je to ten lidský smog."


.
Autor CORONATION, 11.01.2021
Přečteno 356x
Tipy 4
Poslední tipující: kudlankaW, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí