Poprvé s Jitřenkou

Poprvé s Jitřenkou

Anotace: není nad vzpomínky...

Snažím se netřást,
oči těkají na všechny možné strany,
dnešní noc má být navěky věků,
a já, jak hromádka sulcu v koutě schován.

Vždyť už líbal tolikrát tvé tělo,
hladil všechny nejskrytější místečka,
na tváři hrál ti jen úsměv a okamžik překvapení,
kdy konečně dospěl v muže a ty už opět v ženu.

V noci či v jasný den na nedaleké louce,
jaru a lásce nikdy nikdo neporučí,
a teď máš být učitelkou a měnit chlapce,
který oddán ti duší a který miluje.

Máš strach a já jsem měsíc,
Jitřenko, která už dávno na obloze
měla jsi být,
Jitřenko, nesváděj hvězdy,
vždyť to jsou také ženy.

Snažím se netřást,
vždyť ale poprvé svedla mě hvězda,
a já nezkušen, bez jejího světla,
ve tmě se ztratil.
Autor Láďa, 19.03.2009
Přečteno 456x
Tipy 8
Poslední tipující: ziriant, strašidýlko-střapatý, Markéta Hl., Kapka, Romana Šamanka Ladyloba, Hazentla
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí