V bolavý čas

V bolavý čas

Anotace: takhle jednou k ránu

Takhle o půl páté ráno,
jen malinký proužek světla na obzoru,
schovaná pod hromadou peřin,
oddáváš se rozkoši, sama se svou rukou.

Hladíš své sny ponořena v hluboký spánek,
nevšímaje si mé maličkosti jenž na tebe doráží,
vznášíš se v oblacích své vlastní rozkoše,
bez bolesti, bez zpoceného těla, bez výčitek.

Takhle o páté hodině ranní,
kdy dávno už měla si být vzhůru,
v objetí držíš kostlivce ze své skříně,
křičíš jeho jméno, já jen zatínám ruce v pěst.

Biji do své hlavy, do pokolení své touhy,
jak bláhový byl sen, že mohu tě uspokojit,
vždyť lehoučkým dotekem odvedl jsem tě pryč,
nevítán, odcházím v dálavách cest slunce…

Takhle o půl šesté ranní…
Autor Láďa, 30.03.2009
Přečteno 382x
Tipy 8
Poslední tipující: Bíša, Kapka, CyaNide, maranika, ziriant, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to tak...

13.04.2009 00:58:00 | Bíša

Líbí se mi ta ranní atmosféra básně. Plyne lehce a přece něco vypovídá.

30.03.2009 18:52:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí