Váh

Váh

Anotace: vlnám Váhu a našim....

O co se tříští
mé sny,dny příští?
co jsem si vysnil
na senách...
to byl jsem menší
než žita klasy
a v horku vlasy
mi chladil ...Váh
a svaly táty
hrály jak nástroj strunný
za svitu luny
s kosištěm přes rameno
na nebi hvězdám rozprostřeno
my voněli jsme potem
to jsem se ještě protáh plotem
jak kočka chodil po střechách
a nocí v dáli bublal ...Váh
a nevěděl jsem co je strach
o falši lidský..z vyprávění
a smrt jen v říši zvířecí
a slzy rosou v rozednění
a teplo jsem měl za pecí
zdobenou kolem girlandami
bezpečí byla náruč mámy
bolest a slzy jako hrách
vždy jarem spláchnul vlnou.....Váh.
Autor zenge, 08.05.2010
Přečteno 376x
Tipy 38
Poslední tipující: BArBArKO, Mbonita, Zasr. romantik, TetaKazi, Mario de Janiero, Holis, labuť, hašlerka, Špáďa, Dota Slunská, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Váh, Vltava či Orlice, Kačák, Botič, Šembera ... Vzpomínky a mládí. Krása.

09.05.2010 19:59:00 | Zasr. romantik

ST - bez váhání...

09.05.2010 19:55:00 | TetaKazi

Supropravdová!
Také jsem si v dětství o prázdninách na břehu Váhu hrál...ST!

09.05.2010 19:26:00 | Mario de Janiero

i mě dnes chybí slova, jdu si ji přečíst znova..ST!

09.05.2010 00:01:00 | hašlerka

Nádhera, že nemám slov, jak duši hladí...

08.05.2010 23:57:00 | Špáďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí