Pablo Neruda

Pablo Neruda

Anotace: lektvarům

Co u piv pamrdů
rozumí petrželi
v remcotu mezi pěnou
vzpomínaj na Drdu
na jeho pěsti
panceřový
vítr dál žene z křoví
klobouk
a oblouk vítězný
rovná se v zádech
na Elysejských polích
v dlaních se drolí
zbytky zdí nářků
a zas se jede na přetvářku
však jsem znal Nerudu
a Chilský komunisty
to ještě bylo čistý
a místy se i dalo
mít radost že máš málo
v hojnosti přeludů
stále se onanuje
za rány osudu
se vole neděkuje
snad ještě pobudu
než z bot mne zuje
a tam u starý tůje
vykopu zakopanou
láhev co prošla branou
mystických cest
lektvarem na bolest
ona prý jest

to je vše

Čest!
Autor zenge, 13.07.2010
Přečteno 936x
Tipy 25
Poslední tipující: Holis, Mario de Janiero, teď už nikdo, hašlerka, BArBArKO, Malá Lucije, Mbonita, 6thSun, CULIKATÁ, ziriant, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Čapka či Nerudu
nikdy číst nebudu
neb sedím v koalici
a plním prkenici
máme své jasné vize
vždyť jde jen o peníze...
ST!

16.07.2010 10:45:00 | Mario de Janiero

st!

14.07.2010 21:58:00 | hašlerka

Za rány osudu se vole neděkuje - píšu si do deníčku!
Jen se budu muset ještě naučit se tím řídit.

13.07.2010 23:13:00 | Zasr. romantik

Tobě i všem hvězdám čest,
ať cípů pět maj či šest...

13.07.2010 23:13:00 | Špáďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí