Slunovrat

Slunovrat

Anotace: Lucernám a chvílím chvění...

Tancuju na starých deskách
jsem šaman za úplňku
nabuzen z truňků
lektvarů máku
do rytmu tleskám
a vedle draků
luceren štěstí
tam u nás nad náměstím
...létám

Je ta noc slunovratu
v dáli zní tamtami
a koše vín motaných z drátů
za městskými hradbamy
svlékají konzervy
z kravat a motýlů
prachy jsou svitky papyru
v kterých se pálí stíny smutků
starosti,herdy do žaludků
topíme chvíli v zapomění
...do rozednění

A rána těžká
co nejdou dospávat
otisklá v oknech vlaků
pondělky oběsí nás do kravat
a nebo s laclem do modráků
aby jsme zase padli k zemi
..jak bývalo to nádherný
shořeli v nebi mezi všemi
jako ty Thajský lucerny.
Autor zenge, 24.07.2010
Přečteno 365x
Tipy 27
Poslední tipující: Krahujec, Holis, Špáďa, Mario de Janiero, teď už nikdo, ziriant, Zasr. romantik, BArBArKO, Mbonita, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krása..ST!

24.07.2010 21:21:00 | hašlerka

S laclem do modráků
do obleků kravaťáků...
v pondělí do práce.

24.07.2010 15:08:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí