žalm

žalm

Anotace: králům a královstvím......jsou-li.

Nechlub se zítřkem
když nevíš co den zrodí
když ústa tvá jen chvalozpěvy
ten kdo se v sobě léta brodí
z majetků v pošetilí
slepými střílí
neskákej v kvapu
z týlů lodí
když břehy ještě v nedohlednu
po molech žití láska vodí
vás slepce do úmoru
kamenem z vrchu po ní hodí
když ve zteč horu marnivosti
..berou
V sytosti šlapou v plástvích medu
a hladovím je hořkost sladká
a v slovech někdy více jedu
než v slinách mamby
kterou
do korun stromů
nastražili
a kůže hladká
v slunci svitu
a slast jen chvíli
a skromno v citu
a v cíly
....království?
Autor zenge, 16.08.2010
Přečteno 445x
Tipy 27
Poslední tipující: Marfuša, Radiii, Mario de Janiero, Špáďa, Holis, hašlerka, WAYWARD, Zasr. romantik, Linzerka, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...co tvé mládí pochopilo
mnohé stáří netušilo...
ST!

17.08.2010 13:16:00 | Mario de Janiero

skvostné..ST!

16.08.2010 21:40:00 | hašlerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí