Královna střechýlí

Královna střechýlí

Anotace: V inspiraci Mrazivého requiem Hannazky na http://liter.cz/Basne/312767-view.aspx a vlastně i šuměnčiny dendritologické reflexe (http://liter.cz/Basne/312903-view.aspx)...

Zimoucí královnou střechýlí
necháváš zchladit svých tužeb žár...

Ušankou z iglů své lalůčky,
        třpytivým jíním zas víček pár,
                 křišťálem ledu rtík malučký...

Vločková šála, ta na šíji,
splazí se k ňadrům,...
                                 až zešílí
oba tví dvorcoví motýli...

Jazyky sněžné jak onuce
vinou se vstříc ku tvé proluce
ledovým hrotem ji rozptýlit...

* * * * *

Zima až v jaro se přechýlí,
ze šatů závějných zbyde cár,
vzbudí tě dříve než po máji
bodnutí od včelky, od Máji...
Pak květům podlehneš — ve chvíli.

Na lesní louce háv odhodíš,
lože ti ustele mech vílí,
skřítci tě ucítí, opustí skrýš,
by mohli přivonět,... ještě blíž,...
každý z nich rád si tě opýlí...
Autor Špáďa, 30.12.2010
Přečteno 477x
Tipy 44
Poslední tipující: Hannazka, jvacl, poustevník Jirka, střelkyně1, James Libustka, Radek.oslov.Šafárik, Lota, synanceia, Gabrielle, Danga, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Joj! To je krásné :-) Děkuji za poctu - básníku!

16.01.2011 15:54:00 | Hannazka

V tomto případku každý led nutně neodkladně roztaje :-))

04.01.2011 05:43:00 | poustevník Jirka

a jsme v máji...huráááá!!!:))

03.01.2011 14:50:00 | střelkyně1

...řeknu Ti resumé té noční vášnivosti...

když totiž cit se v mraze lůna zhostí
pak růže omrzlá v bělostném ojínění
na sněhu zůstane, jak odkaz ženských cenin!

31.12.2010 10:50:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí