V kůži pot sfingy

V kůži pot sfingy

Anotace: ....

V kůži pot sfingy
ztíží průchod
cizinci
do polibků nad vodní hladiou
dýchej
jednoduchostí trepky
jazykem vykroužkuj
souhvězdí
v poduší
a za rytmu levných beatů
nech mi vykrást
poklady z tvých lebečních údolí
kde nadýchnu se
šamponu
a cítim zuby pilky
co odříznou
sebekontrolu

dýchej za mě
v žebrech znič
potřebu
dýchat

V pěně zakreslím nekonečno
prstem
a přeruš ho
výdechem
zlodějem hrobky
co vykrádá
dózy sebepřesvědčení
pod čelem
oči
vran, co ničí
tělo v rytmu
tvého vedení
žokeje
který po nehodě
našel neustájený dech

dýchej za všechny
ve mě znič
potřebu
omluvy

Ve slabinách vtisknu noc
jazykem
a Hrabě nám může být jedno
se svým saxofónem
ulov mě tichem
na bříšcích prstů
kterým mě nakrmíš
a v dlaždičkách
cítíme decibely vakua
a plísni
necháme vzkaz
v podobě dvoupísmených vzdechů

a ráno si vem
potřebu stoletých dubů

a nech mě zhnít
v optickém klamu
který nevidím
Autor chroust17, 01.02.2013
Přečteno 579x
Tipy 4
Poslední tipující: Jana M., hanele m., Miriska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Má to náboj.

17.10.2013 21:22:44 | Jana M.

bylo načase :o)

02.02.2013 09:06:55 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí