Zvrácená tma

Zvrácená tma

Anotace: Báseň o tom co se odehrává za rouškou noci :)

Svět právě zhasíná své lucerny
jen jazýček plamene ze svíčky
klestí cestu za světlem jak rytíř černý
má něžná útěcho vyzuj svoje střevíčky.
Vyšla luna , jak pluh na nebeské souvrati
tisíce hvězd, připomínající rozházené zákolníky
jež ulpívají na vesmírné oprati
neodcházej přece, uchopím tě za kotníky

Tma seděla za oknem jak havran na římse
jen kolem se hlahol mísil s tichem
dnešní noci usnout vedle tebe , snažím se
abych nemusel býti navěky mnichem
nad ránem luna opustila tmavé břehy
nebeské řeky hluboko klesající hlubiny
která čeká na příliv tvé něhy
když spočinu v náručí cudné konkubíny
Autor Petr27, 16.08.2017
Přečteno 1067x
Tipy 8
Poslední tipující: ZILA78, Iva Husárková, Fany
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc Se mi To líbí, Petře27 :-)!

17.08.2017 07:32:38 | Fany

...Ach:-ú Jak přeněžné:-) Jak noblesní..

16.08.2017 23:23:41 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí