Mrtvá naděje

Mrtvá naděje

Anotace: Tuto básničku sem složil pro moju nej kámošku. Ona ví :-)

Připlula loď krásná
vykládaná zlatem,
v ní naděje byla spásná
a já obalený blátem.

Zachmuřen jsem stál
s pohledem upřeným na ni
harfeník smutně hrál
krásnou píseň pro ni.

Ze všech princezen nejkrásnější
na břeh vyšla slečna
ze všech lidí nejmilejší
má láska k ní bude věčná.

Podala svou ruku a představila se,
já stál jako ve snu omámen
má hruď šokem zastavila se,
vždyť semnou byl téměř ámen.

Již nepotkám ženu podobnou jí,
aniž by mi nevytryskly slzy,
ona to všechno ví,
snad ukončí to brzy.

Mé srdce puká žalem,
tělo i mysl odumírá,
vždyť ona si žila blahem
a mě pařát smrti svírá

Nyní pokládá na můj hrob květinu
na tváři jedinou slzu má
mou smrt dává si za vinu,
a v ruce mé srdce třímá.
Autor Hasa, 05.08.2007
Přečteno 309x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkný , teda je to trošku jiný než co obvykle čítávám, ale pěkný

06.08.2007 08:52:00 | Melfëa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí