ČERVENOŽLUTÁ

ČERVENOŽLUTÁ

Anotace: Ztracená naděje

ČERVENOŽLUTÁ

Hozeny peníze na zemi,
bol tichý sny nezmění,
ani celá hrst či roklina,
bohatství duše svírá, proklíná.

Jdu v roklině samý klest,
na kroku každém - černá lest,
na kroku každém vysílení...
pomoci ze tmy tmoucí není.

Dnes hvězda pošeptala měsíci,
když šla jsem v noci silnicí...
že silná naše lidská lest,
musíme štít, když chceme jít sebou nést.

Odráží tváře falešné a vábí anděly,
ti to tuší, ale nevědí,
sami brnění musí své mít,
k lidem svá křídla jen málo přiblížit.

Poslyš můj andílku na nebi,
jak to, že o tobě druzí nevědí?
Mluvíš ke mně ve slunci paprsku,
jsi mi pořád na blízku.

Hladíš mou tvář,
červenožlutá zář...
červená barva rtů...
dívky po ránu.

A žlutá to lucerna co svítí,
pod ní v aleji kvete kvítí...
Barevné veselé pro tebe...
má v zemi ztracená naděje...
Autor Loved by everyone, 27.09.2007
Přečteno 334x
Tipy 17
Poslední tipující: Tomáš Marný, Azazen, Roger, Emily Winnacott, Zasněný básník, Helena Buchtová, Paul Jindra, danaska, pejrak, excited
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvá báseň se mi velice líbí...
Azazen

30.09.2008 17:03:00 | Azazen

Dobrá.."

27.07.2008 17:57:00 | Roger

nádherné...

24.04.2008 15:28:00 | excited

Krásná básnička...

07.01.2008 13:19:00 | Jencitrdlo

skvělé...

27.09.2007 12:42:00 | snítek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí