Ve smutku padlého listí

Ve smutku padlého listí

Anotace: cesta z práce...

Sbírka: Básně noci

Po stopách zvadlého smutku padlého listí,
krajinou nenávratně zabitých světů,
kráčí duše, za ní kráčí stín,
jako básník, který právě ztratil větu.

V naději prázdných nepřítomných časů,
s dotykem všedních lživých okamžiků,
vrací se zpěvem i bez hlasu,
měsíčním zatměním zpátky do těch roků.

Chladná a větru oddaná, bojí se oživení
tupého osudu v louži hlubokých ran,
dešťů hořkých slz a krve prolévání,
černočerného smutku a vraživých vran.

Cestou dávnou touhou posetou vrací se domů,
do ticha hvězd dávno vyhaslých,
do korun “topolových” stromů,
do náruče ptačích křídel pokleslých.
Autor Moonlight7, 25.10.2007
Přečteno 530x
Tipy 5
Poslední tipující: Známá - Neznámá, Dračičák, jiljovský, nene
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Co k tomu říct? .....prostě nádherné!

25.10.2007 20:03:00 | jiljovský

ctu si to stale dokola....moc se mi to libi,moc ...nene

25.10.2007 01:31:00 | nene

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí