bledý mím II

bledý mím II

Anotace: (na severní točně)

zadul vietor, hrany brúsi
trhá mračná, rve na kusy
sneh sa točí v bielych víroch
trieli, sviští pláňou šírou

ľady trú sa, vŕšia hrady
oceán si chvíľu kráti
pne sa v putách, škrípe, zúri
ľadochody vopriek durí

zboku udrie závan tuhý
krížom zatne do krýh pluhy
sprevracia ich, rúbe, triešti
príkrov kmáše na stá klieští

vietor silnie, jačia trúby
cerí ostré lesklé zuby
rozhrýza pláň v besnom tanci
z bielych krás sú stroskotanci

kam sa podieť, hukot všade
zamrzli mu nohy v ľade
ani pohnúť, ani dýchať
tisíc ihiel tvár dopichá

nič nešepne, nezavzdychne
pri srdci ho čosi pichne
do snehu sa zhrbí, skláti
kto pre míma slzu stratí.. ?
Autor Petbab, 07.12.2007
Přečteno 239x
Tipy 9
Poslední tipující: PIPSQUEAK, waterlily, Veru, Bíša, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...ten tanec tvého míma
se mi kroutí před očima.

28.05.2008 11:44:00 | waterlily

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí