Hravé matení

Hravé matení

Anotace: prostě hra se slovy

HRAVÉ MATENÍ

ďábel co krouží vytrvale nad námi
poskládaný z ústřižků novinových zpráv
obličej rozmazaný
pokušitel našich práv

bere útokem naši nevinnost
každého z nás nejdřív trochu zkazí
je to jeho povinnost
jsme příliš čerství, nazí

my pokřivené děti z křivého domu
s mauzoleem veškerých tužeb a nadějí
dostáváme se k tomu
že nám čas nadělí

stvořeni nemocí hnijeme k rozkladu
pořádáme dostihy v hříšnosti
toužíme po hladu
chceme ohlodávat kosti

neposkvrněnost je negativní stav
nad tou mojí holubička zařvala
v jedné z mých hlav
krev zběsile tepala

hřešíme vesele, hřešíme kormoutlivě
celkový dojem že by se kámen rozbrečel
tvářící se tklivě
ďábel v nebi klečel

nechci naprosto ze sebe dělat anděla
na létání jsou tu okřídlení ptáci
ďábel, svět, vlastní těla
jsou špatnými rádci

hřích je jako sodomské jablíčko
uvnitř plné šedočerného popele
každé slabé tělíčko
člověčenství semele

cesta do pekel je dlážděna touhou
touhou po hříchu, lásce, po poznání
být svatý chvíli dlouhou
morbiditou zavání

když to uvnitř chladí,venku je hned tepleji
který pocit je však pro mou duši ráj?
v mysli je hned jasněji
tak si se mnou hraj

nemůžu si dovolit být hrdým člověkem
mé sebevědomí je hluboko pod ledem
třeba to přijde s věkem
snad to nikdy nesvedem

jen samá přání to je úděl zatracenců
všechno začíná přáním, přání je k ničemu
spousta pohřebních věnců
smete přání ničemů

průzračné člověčenství zabíjí čas
zase další trefa mimo skutečnost
studeno přichází zas
zchladí celou společnost

neposkvrněnost je negativní stav
nad tou mojí holubička zařvala
v jedné z mých hlav
krev zběsile tepala
Autor blacksnow, 19.12.2007
Přečteno 301x
Tipy 2
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí