Bez vzteku, bez snů, bez rozpaků...

Bez vzteku, bez snů, bez rozpaků...

Anotace: všechno spadlo o schod níž...

Když v mlze tváře zmizí,
když kdekoli jsi cizí,
když struny slzy spouští,
když utápíš se v poušti,
pak sám sobě postav rov
ze ztracených chladných slov.

Když pevné touhy vzdají
tu cestu mezi taji,
když pátráš po svých zdáních,
skrytých v očích laní,
pak sám si sáhneš níž a níž,
tam zpěv deště uslyšíš.

Pak vyjdeš do ulic
a hledáš něco víc,
když stojíš pod stromy,
tvůj rozum soukromý
ti šeptá v křiku vran:
"Svět je kaligram.."

A ty procitáš do ticha,
kde rudá růže nepíchá,
a ty procitáš a už víš,
že pomaloučku odcházíš.

Jdeš v patách muže v černém fraku,
bez vzteku, bez snů, bez rozpaků...
Autor Egretta, 22.01.2008
Přečteno 265x
Tipy 6
Poslední tipující: Evžen Bizon, Džín, Karmínka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkné veršíky!!!!Moc....posílám pohlazení

22.01.2008 23:22:00 | toužím.jít.dál

Pavlínko, báseň je to nádherná!

22.01.2008 21:06:00 | Karmínka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí