Přichází

Přichází

Anotace: ...

Zavál vítr,
královská loď šla ke dnu,
nebe se zatáhlo,
něco přichází...

písmena vyrytá ve stoletém písku,
jenž měla být zapsaná navěky,
teď pomalu zavává chladný dech,
blesky bojují na černých nebesích,

královským stromům padají koruny,
zbouřené vlny se vrhají k útesům,
pšeničná pole zlověstně šeptají,
hvězdy nezáří už tři dny,

něco se blíží,
vzduch chutná hořce,
plachty odlétají,
od stěžně lodě,

strašáci v polích,
drží si klobouky,
za jejími zády,
něco se blíží,

písmena vepsaná do knih tisících,
pomalu ztrácí své kontury,
černý kouř stoupá nad příkrým kopcem,
plameny žhnou jejich významy,

z erbů se vytrácí hrdost a svoboda,
v zrcadlech osudu míhá se tma,
tráva usychá ve vyschlém korytě,
v hladinách jezera je cítit strach,

něco se blíží,
vzduch chutná hořce,
plachty odlétají,
od stěžně lodě,

strašáci v polích,
drží si klobouky,
za jejími zády,
něco se blíží,

hradby se hroutí,
krev korytem kane,
kdo zná svá jména,
prosí o odpuštění,

v očích se blyští,
strach a stříbrné slzy,
zrcadla se tříští,
osud se stane,

něco se blíží,
měsíc odplaval,
něco se blíží,
slunce nesvítí

rty popraskaly,
v polích se válí,
prázdné klobouky,
něco...se blíží
Autor Muta cum liquida, 02.02.2008
Přečteno 304x
Tipy 1
Poslední tipující: maena
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí