Odsouzená

Odsouzená

Anotace: Pár myšlenek, pár nápadů, nakonec vše seřazeno do veršů a řádků...

Ve stínu stojí postava
V mysli tíží nabídka lákavá
Nabídka od kostlivé panny
Prý stačí k ní jít a zhojí všechny rány

Přijmout nabídku či odolat
Její život ztratil dávno smysl či řád
Nůž vypadl z ruky
Jak špatné svědomí blíží se kroky

Voják odvádí dívku spoutanou
Odchází s ní smutnou vězeňskou dálavou
Sluneční záře omývá její tvář
Proč její otčím je lhář

Nyní skončí její život mladý
Aniž by mohla pomstít otčíma zrady
Odsoudili ji ke smrti udušením
Hrdě stoupá na lešení

Prach jsi a v prach se obrátíš
Rozhodnutí soudce ničím nezvrátíš
Tak proč se snažit a hrát jim divadlo
Proč jen se vztyčenou hlavou kráčet ji napadlo

Provaz zatíná se do kůže
Život vyhasíná jak uvadlá růže
Autor Santinan Black, 18.02.2008
Přečteno 310x
Tipy 16
Poslední tipující: Gracia, Charibeja, C.alwen, Equus przewalski, toužím.jít.dál, Azazen, Vampyrella, Rikitan
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Víš ty holka moje šikovná, žes mě málem rozbrečela?

19.02.2008 23:30:00 | C.alwen

Objetí posílám...drž se...prosím!!!

19.02.2008 13:44:00 | toužím.jít.dál

Přeci neskloní a hlavu a nebude brečet,
nebude slabá před nimi klečet.
Pozvedne hlavu a soudci pohlédne do očí,
na jeho pokin řeku Styx překročí.
Nádherná báseň, mocinky.
Azazen

19.02.2008 07:55:00 | Azazen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí