1948 a více

1948 a více

Anotace: 1948 a následující léta jak to vidím já

Národ můj pokleká kladivem zasažený
napadem nemocí srp v zádech zaražený
sotva se vyprostil z válečných krutostí
začíná dopíjet svůj kalich hořkostí

Mnozí nic netuší ve snech se nezdá
nad zemí vychází krvavá hvězda
opět se zatýká,výslechy do noci
krade se veřejně,lůza je u moci

Za zády padají nám železné brány
vraždíme vlastní válečné veterány
šlapeme po jménech kádrově popravených
nehledíc do tváří hrdinům umučeným

Davy jsou uprchlíků,některé nutíme
a ty co přes plot lezou do zad střílíme
z lidí jsou uniformy,lampasy na trenkách
krysy vystrašené,opilci v montérkách

Přátelé podpisují ďáblovi duši
mění se v tisíce výzvědných uší
z borů je smetiště,páchnoucí řeka
když zbloudíš k nám Nápis tě čeká...

"Tak vítej u nás,zde Ostnatý ráj
pacholci sovětů,arbait macht frei!"
Autor Martin Šimeček, 13.03.2008
Přečteno 460x
Tipy 6
Poslední tipující: Radhuza, Norlein, Simísek, estrellita
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře

hezké...Martine,vítej(te) na Literu
Standy

15.03.2008 19:49:00 | Norlein

tleskam....skvele napsane..

13.03.2008 21:29:00 | estrellita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí