Od andělů

Od andělů

Anotace: Báseň o tom, že člověk se mění podle vkusu společnosti a že většinou změní pouze zevnějšek a uvnitř je jiný a tento rozpor ho trápí.........

Od andělů pujčil jsem si křídla
A od démonů zase sny
Písně bez melodií a krásná sídla
Mrtvé a promarněné dny

Hle, už trávím čas na kolenou
Opíral jsem se o bortící zeď
Opustil jsem cestu vyvolenou
A sny staré za obzorem jsou teď

Dříve svět jsem celý nesnášel
Věřil jsem v mé činy a nebe
Na obzoru štěstí jsem nenašel
A ted navíc nenávidím sebe

Dřív v očích hořely mi plameny
Srdce bilo jen za pravdu
Odhodil jsem pravdy kameny
A ted strádám za povrchní křivdu

Pohlednout jednou do očí
A idealy padnou
Mozek duši hned poručí
Jistoty teď vadnou

Role, kterou hraji mi nesedí
Do minulosti světlé hledím
Oni o šrámech na duši nevědi
A kdo já jsem?..........To já nevím!
Autor MRAKOMOR, 06.04.2008
Přečteno 332x
Tipy 8
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Elouš, Puck, Simísek
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Asi se začnu víc soustředit na jistoty než na prosazování svejch pravd, abych n za několik let nepsala totéž...

08.04.2008 19:44:00 | Elouš

Moc pěkné... Hloubavé a poutavé :)

07.04.2008 18:26:00 | Puck

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí