1969

1969

Anotace: Přesně tak se teď cítím...

Mrazivý vítr
od severovýchodu...
kyselé deště úzkosti
z uplakaného nebe.

Pár okamžiků vroucného doufání...
naděje utopená v krvi...
zlověstné ticho...
slibuje promarněných dvacet let
lidských životů.

Jen estébák se usmívá...
parazit na lidském neštěstí...
prznící důvěru
za třicet stříbrných
relativního blahobytu.

Zbývá jen zoufalé přežívání...
pět oxazepamů
zalitých říznou jalovcovou...
usnadní to nekonečné čekání
na smrt.
Autor Zahir, 23.09.2008
Přečteno 379x
Tipy 16
Poslední tipující: Kyle, Neriell, Noc17, Bíša, 6thSun, Triffid Kolbe, Simísek, Holis, Caracol, Romana Šamanka Ladyloba, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jo jen pak se pobzvracíš a budeš celej zelenej a zas to neklapne...

ne pardon to byl pokus o blbej vtip...báseň je hezká ST

24.09.2008 20:01:00 | Noc17

ST! A nejenom kvůli Plastikům. Tenhle druh poezie mě oslovuje.

24.09.2008 08:30:00 | Triffid Kolbe

souhlas s Waywardem...

24.09.2008 06:06:00 | Caracol

...na pozdnější hodinu náročné,ale dobré...tip

23.09.2008 22:34:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí