Hrob nenávisti

Hrob nenávisti

Anotace: Když jsem tohle psala, cítila jsem nenávist, kterou jsem do této básně zavřela. Je tudíž jejím hrobem.

Vítr si ve větvích hraje,
někdo se v dáli tichounce směje.
Kdo je to? Snad něčí duše?
Je to možné, zní to divně a suše.

Jsem to snad já?
Jsi to snad Ty?

Dál jsme spolu směj se se mnou.
Čemu? Jsem tvou milenkou věrnou.
Přece pocitu vznešenému.
A tomu kam nás dovede.
Do záhuby. Do sebe.

Vrátíme se zpátky k sobě,
obrátíme staré v hrobě,
tolik budeme se smát,
budeme se opíjet levným vínem..
duši si nenecháme zahalit splínem.

Pojď už půjdeme.
Lampy budou na cestu nám žlutým světlem svítit,
půjdeme daleko, až tam odkud nemůžeme se vrátit.
Co nás tam čeká. Co s námi se bude dít.
Mrtvoly vstanou z hrobu a budou s námi pít.

Pak nás obejmou, vezmou nás k sobě.
Ty už nepatřís mě a já už nepatřím Tobě.
Vzali si nás jiní, a Ti nás chtějí mít,
pro Tebe já v hrobě budu snít.
Autor Lissa, 17.10.2008
Přečteno 373x
Tipy 5
Poslední tipující: bejbyyyy, BArBArKO, Etain, Bíša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta báseň vyvolává zvláštní atmosféru...

02.12.2009 23:14:00 | Etain

vic bych se s tim pomazlila, je to chaoticke, citim z toho nucenou snahu o rym, basne musi byt volne, i kdyz jsou svazane rymy, tak se musi cist lehounce jako pirku, nesmi zadrhavat- musis mit spravny rytmus... formu, je toho moc... casem se to vypiluje, tohle je muj nynejsi nahled na tvou tvorbu

17.10.2008 16:10:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí