Muž a růže

Muž a růže

Anotace: Ráda pozoruji lidi a hádám, jaké mají pocity, ale nejhorší je, když to uhodnu.

Stiskl růži
Kterou měl položit na hrob
Jedné veliké lásky.
Pár krůpějí vína
Dopadlo na povrch listí
A lákalo komáry.
Stonek si vtiskl mezi zuby
Aby potlačil už tak tichý vzlyk.
Chtěl napsat báseň o lásce
A musela jsem to udělat já.
Ovinul dlaň
Bavlněným kapesníkem
Obyčejným jako svět.
Pár krůpějí zlata
Mu spálilo jícen a duši
A omámilo bolest.
Stonek si vtiskl do dírky na knoflík
Vykročil a nevěděl kudy
Chtěl proklít všechny básníky
A já s ním musela souhlasit.
Autor voedor, 01.11.2008
Přečteno 264x
Tipy 9
Poslední tipující: Martin Němeček, fuu, Lenie, enigman, Romana Šamanka Ladyloba, Helena Sládková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásný...

02.11.2008 11:36:00 | fuu

Úchvatná.. smutná, ale sametová..

01.11.2008 19:13:00 | Lenie

tahle se mi moc líbí :)

01.11.2008 10:49:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí