Závist

Závist

Anotace: ...

Muž ležící na pusté stráni pronesl svůj velký sen:
"Kéž bych tak, Bože, mohl být jedním z těch opeřenců nade mnou!"
Vtom byl v posledního člena onoho ptactva převtělen,
byl šťastný, že se teď jako bratři spolu temným podloubím pnou.

Nyní měl to, co vždy chtěl - mračna a skupinu bratří,
s nimiž bude žít a skoná tehdy, kdy skonají oni.
Tmavý svět plný démonů a pastí z výšky spatří
a nikdo už jej neuvidí jedinou kapku slzy ronit.

Když přelétali nad bučinou, zaslechli prudký výstřel;
ptactvo polekaně zrychlilo a rychle zmizelo v dáli.
Jeden z nich však své tělo na půdu dole rozprostřel.

Byl to on, poslední pták, jehož radost a štěstí hřály,
dal volnost slzám, věděl, že je znovu na své stráni.
A pokračoval ve svém smutném, osamělém umírání.
Autor Tomáš Marný, 20.11.2008
Přečteno 314x
Tipy 13
Poslední tipující: Bíša, ziriant, Agniezka, grohy, Holis, jusTMee, Kristine Clary-Aldringen
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

není co dodat...nádherný expresionismus
myslím že jedna z tvých mnoha vynikajících básní

24.11.2008 21:38:00 | grohy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí