Mrtvá kočka

Mrtvá kočka

Anotace: ...

Za mou vesnicí kdys ležela kočka s prokousnutým hrdlem.
Lovecký pes zřejmě oslavil tento úspěch.
Když jsem ji ucítil a uviděl mouchy na těle mdlém,
na mojí tváři si pohrával mírný úsměv.

Často jsem ji potkal v zelených půlnočních strastech.
Šeredné mouchy si libovaly v její míze.
Měli jsme naspěch, nenechavý červ mi ji bral po částech,
bylo jí míň a míň, viděl jsem ji mizet.

Dnes jsem zas sám, na jejím místě podzimní listí.
Žádný šelest tvořený jezerem červů neodpovídá.
Nikdo jiný ale není jako ona čistý

a nikdo svou upřímností tu její nevystřídá.
K její fotce a vzpomínce občas večer usedám s půllitrem.
Nic neskrývala; první tvor, který mluvil s obnaženým nitrem.
Autor Tomáš Marný, 22.11.2008
Přečteno 387x
Tipy 5
Poslední tipující: Marquizzzka sarkastoptiminihilistka, ziriant, hermiona_black
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nejdřív se mi opravdu nelíbila, ale na konci se mi líbit začla. Je celá odporná, ale ten konec jí celé dává krom smyslu něco jako šmrnc.

11.10.2009 21:42:00 | Marquizzzka sarkastoptiminihilistka

Už dávno nalézali umělci v ošklivosti krásu a já ji u Tebe nalézám též.

01.05.2009 16:23:00 | ziriant

Mě se to moc libilo, je to hodně působivý...

25.11.2008 21:22:00 | Linuxa

souhlas se saddovou

23.11.2008 02:46:00 | páááááááá

no to je teda mistrovsky hnus

22.11.2008 20:13:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí