Falešná představa

Falešná představa

Zbytečně brzo se probouzím,
tam kde slunce nevychází,
v pocitech ze snů se topím,
něco mi hrozně schází.

Hle představa krásných zlatavých polí,
kde se hřejivé slunce odráží,
tam všechno nádherně voní a nic nebolí,
ta krása srdce oblaží.

A nebe je tam modré a čisté,
v chůzi se klasů dotýkám,
vše je tam jasné a vše je jisté,
dokonce tam nejsem sám.

Ruku v ruce kráčíme,
vítr nám tváře hladí,
společný sen spolu sníme,
láskou okouzlení.

Oči ještě otevřu,
na představy zanevřu.

Venku se hořký obraz odráží,
tam, kde se mlha a šedivost sráží,
Tam jen jedno elektrické světlo,
symbolizuje falešné teplo.

Mráz svírá křoví, nad nímž letí,
roky zapomenutý smetí,
a venku to ani vůní neoplývá,
vlna smogu tu nekonečně trvá.

A čistá půda, byla zazděna,
tvrdým betonem zaživa pohřbena,
tam projde někdo, kdo psa škrtí,
a vrána rychle sem a tam proletí.

A ruce mé jsou prázdné,
a sny nenaplněné,
v samotě sami na sebe hledí,
ti láskou zklamaní.

Těžko tak prázdný a šedivý obraz dál popsat,
když přebývá jen touha se z něj rychle dostat.
Autor zlomený a nanicovatý -__-, 30.11.2008
Přečteno 305x
Tipy 9
Poslední tipující: PIPSQUEAK, mauvais-ange, BARBYE, AyA Ones, R.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jen tu zůstaň.. Pokud si myslíš, že už nemáš co ztratit, máš tedy jen co získat.. Opatruj se..

30.11.2008 20:11:00 | *whatsoever*

je to dlouhé, ale moc pěkné .. pár nedojknalostí, ale přesto vydařená :)

30.11.2008 15:23:00 | AyA Ones

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí