prosakuji

prosakuji

Anotace: ... prosakuji ...

Z drcení kamínků vzniká písek
A z písku kolem vznikají duny
Jsem jako Sfinga
Co má tři hádanky – nerozluštěný

Mé stavidla pořád prosakují
Pořád nevypuštěny

Mrholím
Mlžím
Lži
Žij

A někdo ve mne zpívá dál starou písničku

„Netreba čeriť tiché vody riek,
netreba vravieť o tom, čo ťa trápi,
nie každý pozná na tu bolesť liek,
nie každý vie, kde sú tie dvere,
kam svôj smútok zatvoriť

Sama si musím z hŕby kamienkov,
ktoré ma v topánke tak tlačia
vyhrabať biely lesklý kameň snov,
len ten mi pomôže znovu začať

Utriem svoje slzy,
poviem zbohom ďalšej z lások,
čo neprežila nové ráno, nové ráno.
A keď sa stráca za najbližším rohom,
pošlem aj smútok – nech sa náhli
nech sa náhli za ňou.

A neľutujem,
že všetku tuhú krásu
vzápätí schová chladná inoväť
veď v prúde dní
a neúprosne času
za kúskom šťastia
nesmiem banovať „

P.S. Text písně není můj …
a je napsán, tak jak si jej pamatuji ...
Autor Romana Šamanka Ladyloba, 04.02.2009
Přečteno 349x
Tipy 30
Poslední tipující: PIPSQUEAK, fab four, Manon.H, Simísek, Radek.oslov.Šafárik, Bíša, Kyška, lucajda89, STIMPRE, Kapka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hromady lží a je tu Sahara.

04.02.2009 16:40:00 | umělec2

Prosakuje z tebe píseň,
z písně prosakuješ ty....
***
Jiří senior

04.02.2009 09:58:00 | j.c.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí