Hrál Jsem Městu

Hrál Jsem Městu

Anotace: Velice osobní báseň, ale každý si v ní najde co hledá....

Hrál jsem nočnímu městu balady
Utíkal jsem do sklepů a do věží
Měnil melodii podle nálady
Nikdo neposlouchal, co na tom zaleží

Stál jsem ve sněhu až po kolena
A vracel pohledy do tmy černé
Za mostem čekala malá to žena
Kousaly mně do srdce pohledy věrné

Nastoupil jsem do prázdné to tramvaje
Čekal, že řidič bude mítí křídla
A odveze mně pryč z města přímo do ráje
Do toho dokonalého, bajného sídla

Však vystoupil jsem na duvěrně známé ulici
A vyšel cestou přímo ke mně domů
Byl střízlivý, přesto cítil se jako opici
A drápaly mně holék oruny stromů

Doma je ticho a tma černočerná jen
Na zdech zdraví mně žena malovaná
Zase protrpím noc a prospím bílý den
Sám uprostřed to je ale podívaná
Autor MRAKOMOR, 28.02.2009
Přečteno 286x
Tipy 7
Poslední tipující: Fighting Dreamer, Emily Winnacott, Giginka, Kapka, 5thelement, labuť, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

možná Ti rozumím.. :'(

28.02.2009 23:27:00 | Emily Winnacott

...našla jsem...

28.02.2009 12:43:00 | labuť

takové živé,pěkně

28.02.2009 12:40:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí