Blues o zimní Vltavě

Blues o zimní Vltavě

Anotace: Tahle je ještě sychravější,než počasí venku..

Sbírka: My favorite

Doktor nade mnou pokýval hlavou.
„Je to vážné,pravděpodobně zemřete.
Na nešťastnou lásku se často umírá.“

Mám smíšené pocity jako když střílím
do svého nejoblíbenějšího racka
na nábřeží Vltavy.

Světla z protějšího břehu se ke mně
prodírají přes zástupy drobných vlnek
ve kterých se stejně nakonec utopí.

A já zůstávám sám.
Bez tebe,
bez racka,(kterého jsem zastřelil)
sám na neosvětleném břehu
a mám v ruce kámen.

Je to spíš balvan-životní břímě,
které při hodu do vody ulehčí
nešťastným myšlenkám
proplétajícím se v mé oslepené mysli
s asfaltově černými brýlemi a bílou holí.

A venkovská selka pase husy u polozamrzlého potoka
a je jí to úplně jedno.
Je jí jedno,že pokud chci,aby se mi ulehčilo
musím hodit ten balvan do studené Vltavy.
Je jí taky jedno co si myslí potok
do kterého plive,aniž by to věděla.
A ještě jí je jedno,že ten balvan mám přivázaný ke krku.

autor:Petr Z
Autor Petr Z, 18.10.2005
Přečteno 285x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Hele dám ti nůžky, ať ten přivázaný balvan odstřihneš, jo? Vždyť po nějakém čase zase příjde jaro.

18.10.2005 09:27:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí