Déšť

Déšť

Anotace: XXX

Padal déšť,
tak svobodně, tak lehce,
bylo mu cosi rozumět.

A padal dál
a dopadal tak měkce
a strašně si přál světu uletět.

Byl plachý, říkal: "Já se stydím.
O světě bavit se mi nesluší.
Z té výšky všechno dobré i zlé vidím.
Chtěl bych být člověk, co nic netuší.

Kolik slz spadne za jedinou noc.
Vím, na co se lidé ptají.
Chtějí mít nad vším stále větší moc.
Divím se, jak málo toho znají.

Lidé se nikdy nenapraví,
jsou jako lvi - odvážní a draví."

Déšť umlkl,
však sténal tiše.
Vítr ho házel,
do nebeské výše.
Autor bird225, 17.04.2009
Přečteno 267x
Tipy 12
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, zlomený a nanicovatý -__-, boomslang, Cizinka, Loudilka, contionor, Kapka, Indigo
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zvláštní uvažování nad padající vodou.

17.04.2009 11:11:00 | Indigo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí