Desiluze opravdovosti

Desiluze opravdovosti

Anotace: Hledat pravdu je nadlidský úkol a hledat skutečnost? Spíše nesmyslný, protože někdy je a někdy není iluze skutečná. Otázkou je, chceme-li to vlastně spatřit? A dokážeme s tím žít?Nevím, jestli tenhle monolog přímo souvisí s básní, ale chtěla jsem to sem n

Z rozbitých sklenic
pijeme nápoj vlastní zášti
a ze střepů na zemi
vybíráme zbytky citů
roztříštěných do ztracena

Dech v plicích syčí
jak uniká dírami po kulkách
zastřelit naději
a kulky odražené od zrcadla
se vrátí

V polohách krkolomných
jsme říkali ta slova
zatemněná desiluzí
co vlastně znamenají
v tuhle chvíli?

Do bosých chodidel
řežou střepy
necitelné, vzdálené je
mít pocit
že vlastně žiju
Autor Karmínka, 29.04.2009
Přečteno 342x
Tipy 5
Poslední tipující: lecrecia, Charibeja, bloumej očima
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí