Život

Život

Anotace: můj názor...

Co s touhle slokou,
co obasahuje "fámy"?
Život je stokou,
co protéká mezi námi.
Někdo v ní plave,
další se topí.
Osud do tebe hravě,
vrazí kopí.

Slzami útěchy tě nepokropí.
Nikdo z davu tě nepochopí.

Jak dál žít máš,
když i sám sebe ztrácíš.
Vždyť ten svět znáš,
vždyť z něj i zvracíš.

Nevíš, co vyslovit,
když víš, že slova nestačí.
Smrt tě smí ulovit,
když se do snů stesk protlačí.

Tvé oči nepláčou,
jsou suché jak poušť,
jen duše tiše umírá.

Zástupy neskáčou,
nechtějí vidět tu spoušť
tvého citu, který ránu otvírá.

Tvé "já" to stejně popírá.
Před realitou svůj zrak zavírá.

Nemá cenu mít ideály.
Zážitky je stejně rozprodaly.
A i když se lidé mockrát ptaly -
- mlčíš...
Autor bird225, 13.05.2009
Přečteno 342x
Tipy 4
Poslední tipující: Mbonita, crac, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

a to ještě není to nejhorší...

13.05.2009 19:52:00 | crac

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí