Útěk do bytů žížal

Útěk do bytů žížal

Anotace: Bez slunce…

Utíkáš
jako paprsek slunce
a bílé pláště
všech bohů
zanechávají měkké doteky
ve Tvém srdci,
doteky mechu

Ale smrt je jiná

Řezavé uhlíky
plyšových koberců
nevědomí

A příšerky dětského zla
oživuješ
svým vztekem
a rouháním,
únavou…

Ruce do křídel komára
Vzdáváš se

Proč?

To dospělost Tě unavila

Ta hlína a pampelišky
byly tak živé…
když jsi
plela záhon
a ve skalce chtěla budovat
další kamenné zátarasy
z rozpadlé opuky
v tělech žížal,
které mohly žít

Proč je půlíš?

To je divné,
že papír má tvar
plochého hřiště,
kde hrají schizofrenici
mezi minulostí a budoucností

A z televizních filmů
koukají přetrhané nitě...
Pro otazník?
Autor Levandule, 13.06.2009
Přečteno 296x
Tipy 27
Poslední tipující: G.P., Romana Šamanka Ladyloba, Severka, Le ver luisant, Bíša, Mbonita, padající do neznáma, labuť, vapiti, Zpátky, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mně také!!!

13.06.2009 23:24:00 | Bíša

To je dobře, že jsi zase tady, chyběly mi Tvé krásné básně!

13.06.2009 16:48:00 | labuť

Perfektní.

13.06.2009 10:20:00 | Jana M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí